Știri

Pasăre fregată- AMC-27 - Istorie

Pasăre fregată- AMC-27 - Istorie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Pasăre fregată

O pasăre de mare cu aripi lungi, cu picioare de web, a remarcat grăsimea zborului său grațios și cu rază lungă de acțiune.

Prima Pasăre Fregată (AMC-27) a servit într-un statut de necomandat în al 13-lea district naval între 30 ianuarie 1941 și 27 aprilie 1943.

II
(AMS-191: dp. 290; 1. 144 '; b. 28'; dr. 9 '; s. 13 k.
cpl. 39; A. 2 20 mm .; cl. Pasare albastra )

A doua pasăre fregată (AMS-191) a fost lansată la 24 octombrie 1953 de Quincy Adams Yacht Yard, Inc. Quincy, Mass .; sponsorizat de doamna Matthew Cushing și comandat la 13 ianuarie 1955, locotenent (grad junior) G. B. Shick, Jr., la comandă. A fost reclasificată MSC-191 la 7 februarie 1955.

Alăturându-se Forței Mine, Flota Atlanticului, la Charleston, SC, 21 februarie 1955 Frigate Bird a început un program de antrenament și operațiuni experimentale de pe coasta de est și din Caraibe, care a continuat până în 1960. Printre activitățile ei s-au numărat exerciții amfibii pe plajele din apropierea Camp Lejeune, NC, inspecție curenții oceanici testând un nou tip de geamandură și participând la exerciții de flotă de diferite tipuri. Din iulie 1958, a fost portată la domiciliu la Little Creek, Virginia, și a servit la intervale frecvente cu Forța de Dezvoltare Operațională.


Pasăre fregată- AMC-27 - Istorie

Publicată de Smithsonian Institution între anii 1920 și 1950, seria de monografii Bent history life oferă o descriere adesea colorată a păsărilor din America de Nord. Arthur Cleveland Bent a fost autorul principal al seriei. Seria Bent este o resursă excelentă și include adesea citate de la primii ornitologi americani, inclusiv Audubon, Townsend, Wilson, Sutton și mulți alții.

Bent Life History for the Magnificent Frigatebird - denumirea comună și sub-specia reflectă nomenclatura utilizată în momentul descrierii.

MAN-O'-WAR-BIRD
FREGATA MAGNIFICENS ROTHSCHILDI
Mathews
Acum Magnifică fregată

Acest cunoscut bucanier este larg distribuit pe apele mai calde și pe coastele tropicale ale ambelor emisfere, unde mai multe specii și subspecii au fost recunoscute de cercetătorii recenți, toate fiind strâns legate. Numele sale populare, man-o'-war-bird, fregata bird, sau fregata pelican, reflectă caracterul său bine cunoscut ca un pirat și un freebooter tiranic. Dar, cu toate defectele sale, este un personaj pitoresc și nu se poate să nu admirăm minunatele sale evoluții aeriene, pentru care este atât de specializat și care îl fac atât de vizibil și de o caracteristică interesantă în viața păsărilor din mările tropicale.

Curteziune: Una dintre cele mai curioase trăsături ale acestei specii este umflarea marelui pungă roșie a masculului, care joacă un rol atât de vizibil în curtarea sa. Dr. Walter K. Fisher (1906) dă o relatare foarte bună despre aceasta după cum urmează:

Pasărea om-război s-a dovedit cu greu mai puțin distractivă decât albatrossee. Aspectul curios și excesiv de bizar al masculului în acest sezon al anului atrage atenția. Luptele sale sunt la fel de extraordinare ca aspectul său și, atunci când sunt cuprinși de sarcina de a se face atractiv, absorbția de sine și nl) vanitatea părintească sunt foarte distractive. În timpul perioadei de curte, punga gulară a masculului este mărită și, înainte de a începe îngrijirile de puiet, el o umflă la o dimensiune mare și, în același timp, devine o culoare roșu aprins. Pasărea arată ca și cum ar fi existat un balon, cum ar fi copiii care atârnă pe un șir, fixat de gâtul său.

Punga este aparent un sac de aer mare, conectat numai indirect cu plămânii, care nu poate fi golit cu ușurință și nici umflat instantaneu. Variază în intensitatea carminului sau a carmesinului și prinzând la suprafață strălucirea cerului, prezintă uneori nuanțe albăstrui sau, devenind oarecum prăbușită, transformă o portocală translucidă în jurul laturilor. Nu este o întâmplare neobișnuită să vezi o pasăre mascul stând pe cuib cu sacul suflat, ascunzând întreaga față a creaturii, doar factura și ochii apărând deasupra. Câteva ore stă pe un cuib nou-creat fără a pleca o singură dată sau fără a modifica această poziție. Dar dacă femela apare undeva deasupra capului, navigând încolo și încolo, el se trezește brusc din letargie și, în timp ce trece, se ridică parțial dintr-o postură așezată, își aruncă capul, își întinde aripile și ieșind din punga strălucitoare, îi scutură capul dintr-o parte în alta, pronunțând un râs răgușit. Ocazional, când femnie se apropie, își flutură punga dintr-o parte în alta, capul fiind aruncat bine în spate și aripile parțial răspândite. În același timp, penele lungi, verzui, irizante, scapulare sunt pufoase, iar creatura prezintă un aspect cel mai neobișnuit și absurd. În această postură, chicotește iar și iar și își freacă punga de partenerul său, care, de obicei, îl ignoră complet și zboară. Aceste spectacole au loc înainte ca oul să fie depus după aceea, masculul încetează să-și umfle sacul.

Cuibărit: Prof. Homer IR. Dill (1912) a estimat că numărul păsărilor om-de-război care cuibăresc pe insula Laysan a fost de aproximativ 12.500 și spune: „Cuibăresc în colonii în vârfurile tufișurilor joase care, dacă ar fi așezate aproape împreună, ar acoperi aproximativ 6 Așa cum este, însă, par să acopere de multe ori acea cantitate de spațiu. " Acest lucru pare a fi o colonie mare, dar arată foarte mic lângă imensele colonii de alte păsări marine pe această insulă minunată.

Despre obiceiurile lor de cuibărire pe această insulă, Doctorul Fisher (1906) spune:

La Laysan păsările trăiesc în colonii variind de la câteva perechi la multe, iar cuiburile sunt întotdeauna construite pe vârfurile tufișurilor joase, uneori foarte apropiate. Specia s-a adunat aproape în întregime în jumătatea estică a insulei, iar satele lor sunt răspândite pe versantul interior al vechiului bazin al atolului. Cuiburile, care sunt uneori atât de vechi încât au devenit simple mase de murdărie, sunt cu greu mai mult decât platforme de bețe, nu în întregime lipsite de frunze, țesute împreună cu viță de vie (Ipomaea insalari.s).

Ambii părinți se ocupă pe rând de acoperirea oului, ceea ce este o necesitate, deoarece dacă cuibul ar fi rămas fără un ocupant, alte păsări fregate și-ar însuși rapid materialul, mai ales dacă cuibul ar fi nou. În consecință, chiar înainte ca oul să fie depus, oricare dintre păsări ține proprietatea, așa cum ar fi, împotriva vecinilor jefuitori. După ieșirea cuibăritului, această vigilență este cu atât mai necesară, deoarece, dacă ar fi lăsată neprotejată, o pasăre tânără ar servi foarte probabil ca hrană pentru o reprobare atentă a vecinătății. Domnul Snyder a văzut o pasăre fregată bătrână răpind și zburând cu un tânăr din aceeași specie, al cărui părinte fusese speriat de cuib. Potrivit lui Henry Palmer, care a vizitat insula câteva săptămâni mai târziu, în 1891, aceasta este o întâmplare foarte frecventă, dar tinerii erau atât de puțini încât am considerat demonstrația accidentală menționată mai sus drept dovezi suficiente ale trăsăturii fără inimă.

Pe coasta de vest a Mexicului, domnul H. H. Bailey (1906) i-a găsit cuibărind pe insula Isabella, despre care scrie:

Cuiburile de pe insulă erau așezate pe vârful tufișurilor sau pe picioarele membrelor, cuiburile fiind o platformă slab realizată din bețe și crenguțe, cu în general câteva paie sau ierburi pe suprafața interioară. În unele cazuri, cuiburile nu se aflau la mai mult de 18 cm până la două picioare deasupra solului, ca în partea de vest a insulei, unde tufișurile sunt scăzute și pipernicite, în timp ce pe laturile de sud și est erau uneori așezate până la douăsprezece și la cincisprezece picioare deasupra solului, tufișurile și copacii scrubiți de aici permit acest lucru. La momentul vizitei mele, majoritatea acestor păsări aveau ouă, una fiind un set complet. Câteva păsări tinere au fost, totuși, găsite în partea de vest a insulei și nu a durat mult soarele fierbinte pentru a ucide niciun tânăr mic pe care părinții l-au lăsat neprotejat chiar și pentru câteva clipe. Majoritatea acestor păsări erau foarte blânde, permițându-i să se apropie la câțiva metri de ele.

Un număr mare de păsări moarte, atârnate de tufișuri de aripi, picioare sau capete, au fost împrăștiate pe insulă, cauza pe care am descoperit-o când am scăpat una din cuibul ei. Picioarele lor scurte și aripile extrem de lungi fac ca păsările să se ridice din cuiburi, mai ales atunci când cuibul este așezat pe vârful tufișurilor, iar aripile lor vin în contact cu alte ramuri în efortul lor de a se ridica. De câteva ori, în timp ce îi priveam în încercările lor de a coborî sau de a pleca din cuibul lor, i-am văzut încurcați în frunziș, din care poziție nu au putut să se ridice. Mirosul păsărilor moarte, cu cel dat de păsări în sine, era departe de a fi plăcut.

Pe Insulele Galapagos păsările de război man-o 'cuibăresc în colonii pe sol sau pe stânci, precum și pe tufișuri joase. Însă pe insulele de pe coasta Hondurasului britanic, căpitanul DP] Ingraham scrie, în notițele sale trimise maiorului Bendire, că i-a găsit cuibărindu-se în copacii înalți de mangrove, la 60 sau 70 de picioare de sol, mai multe cuiburi într-un copac .

Referindu-se la unele dintre coloniile de reproducere din Bahamas, Dr. Henry Bryant (1861) scrie:

Am găsit câteva păsări om de război care se reproduc la Biminis. Cuiburile lor au fost așezate pe mangrove, printre cele ale pelicanului brun și ale cormoranului Florida. Deoarece aceste păsări sunt mult deranjate de locuitori, locurile lor de reproducere vor fi probabil renunțate în câțiva ani. În partea centrală și cea mai înaltă a cheii Booby se înmulțea o colonie de aproximativ 200 de perechi. Cuiburile de aici erau pe stânca goală și strâns grupate, întregul neocupând un spațiu mai mare de 40 de metri pătrați. Nu existau niște țâțe, deși mii cresceau pe cheie. Cel mai recent loc de reproducere vizitat de mine este situat pe Insula Seal, una dintre cheile Insulei Ragged și are o suprafață de 5 sau 6 acri. Cuiburile, aglomerate dens, erau așezate pe vârfurile de ficat, care acopereau pământul cu o desiș de aproape impenetrabilă. Pe 8 aprilie, puii au fost eclozați în jumătate din cuiburi, cel mai mare aproximativ o treime crescut, celelalte cuiburi conținând ouă mai mult sau mai puțin eclozionate. Din multe sute, am procurat doar 7 care erau proaspăt așezate.

Am mai vizitat locurile de reproducere a multor păsări marine și unele merită necazurile, dar niciunul nu este atât de interesant pentru mine. A fost un spectacol deosebit. Mii și mii de aceste păsări mărețe și de obicei sălbatice au acoperit întreaga suprafață a firelor de picioare în timp ce stăteau pe cuiburi sau întunecau aerul în timp ce pluteau deasupra lor, atât de blânde încât nu ar mai putea trece la atingerea lor, specimenele pe care le procurate au fost luate în viață cu mâinile mele. Când am pătruns cât mai mult printre ei, mi-am tras arma, întreaga colonie s-a ridicat deodată și zgomotul făcut de aripile lor lungi și puternice care loveau unul împotriva celuilalt era aproape asurzitor. Într-o clipă, au început să se așeze pe cuiburi și au fost în curând la fel de liniștiți ca înainte.

Din contribuția doctorului Frank M. Chapman (1908a) la istoria vieții acestei specii, în Bahamas, citez după cum urmează:

Creșterea luxuriantă a cactusului printre strugurii de mare în care man-o

-păsările de război cuibărite s-au adăugat dificultății cu care au fost pătrunși acești copaci cu ramuri groase și arbustive și nu am încercat să facem un recensământ al numărului de păsări din această specie care se reproduc pe Cay Verde. Cu toate acestea, am estimat că există între 200 și 300 de perechi.

Păsările om-de-război s-au trezit cam la același timp cu boboții și la 5.30 a. m. navigau peste rookery. Din acest moment și până când s-au retras, considerabil înainte de țâțe, și, în timp ce era încă ușoară, o turmă de păsări a fost în mod constant peste struguri de mare. Se poate spune că păsările s-au cocoțat în aer deasupra caselor lor. O singură pasăre este prezentă la tineri în același timp. Ambele sexe și-au asumat această datorie, precum și sarcina Incubației, dar nu părea să existe o regularitate în ceea ce privește momentul în care bărbatul sau femeia ar trebui să fie de pază.

Cuiburile sunt platforme fragile, deschise, ușor scobite, compuse din bețe și crenguțe smau așezate în vârfurile strugurilor de mare, la o înălțime de 6 sau 7 picioare sau printre cactuși la mai puțin de 2 picioare de sol. Mai multe cuiburi sunt adesea așezate într-un tufiș la distanță una de cealaltă. Ele devin murdare de murdărie pe măsură ce tânărul crește în dimensiune. Un adult a fost văzut purtând material de construcție a cuiburilor în factura sa.

Ouă: Pasărea om-război nu depune decât un singur ou, care are o formă aproximativ „eliptică ovată” și o culoare alb pur pur. Coaja este foarte subțire pentru un ou de mărimea sa, netedă și fără luciu. Măsurătorile a 50 de ouă, în mai multe colecții, au o medie de 68,4 x 46,5 milimetri ouăle care arată cele patru extreme măsoară 74 cu 48,5, 72,5 cu 50, 64,5 cu 46 și 66,5 cu 43,5 milimetri.

Tânăr: Doctorul Chapman (1908a) spune despre dezvoltarea tânărului:

Pasărea om-război nu depune decât un ou și, în mai multe cuiburi, au fost găsite ouă proaspete. Tinerii se nasc goi și sunt puși de părinți. Pe măsură ce cresc în dimensiuni și se acoperă cu puf alb, aripile lor li se par mult prea mari pentru a le ține aproape de corp, iar relaxarea are voie să se odihnească pe cuib. Întreaga lor atitudine sugerează o abatere extremă nu numai că aripile cad, dar capul atârnă adesea peste marginea cuibului. Când au fost apropiați, aceștia rostesc un apel scârțâit, ciobitor și își trag colinele cu un sunet zgomotos, atât nota cât și acțiunea sugerând puternic obiceiuri similare ale tânărului pelican brun.

Penele negre din regiunea interscapulară apar mediate după ce coborârea de pe această porțiune a împins prin piele și „înainte de a exista vreo dovadă a remigurilor și rectricelor, acestea acoperă spatele ca o manta * * * Nu numai că penele aripilor sunt întârziate în apariție, dar secundarele preced primarele, primele având o lungime medie de 2 inci, cu ascunse mai mari și mediane, atunci când acestea din urmă sunt doar observabile. " Acest lucru pare remarcabil și contrar regulii cu păsări cu o mare dezvoltare a aripii și cozii.

Plumaje: Secvența de mușchi și penaje din această specie este nedumeritoare, iar studiul lor este complicat de sezonul de reproducere prelungit și variabil, ceea ce face dificilă estimarea vârstei chiar și aproximativ. În penajul juvenil sau în primul an, capul, gâtul și părțile inferioare sunt albe, la ambele sexe, cu flancurile întunecate și, uneori, mai mult sau mai puțin maronii pe cap și gât, acoperitoarele aripilor mai mici sunt maronii, iar părțile superioare sunt plictisitoare, maro închis, fără nici un luciu, coada este relativ scurtă, iar rectricele laterale nu sunt mult mai lungi decât celelalte. Am văzut păsări în acest penaj în ianuarie, mai, iulie și octombrie, din care deduc că este purtată timp de un an, dar data mutării în penajul următor este foarte variabilă, depinzând, presupun, de data la care tânăra pasăre a fost eclozionată. O fază interesantă a acestui penaj de primul an al masculului pe care l-am văzut în aproape fiecare exemplar din Pacific pe care l-am examinat și pe care nu l-am găsit niciodată în vreun exemplar din Atlantic, este bogatul „scorțișoară” care acoperă parțial sau în mare măsură sânul, gâtul, și cap. Domnul Edward W. Gifford (1913) spune despre păsările colectate pentru Academia de Științe din California, în Insulele Galapagos: "Păsările în penajul juvenil, au întregul cap și gât un bogat scorțișoară. Nici o excepție nu se găsește în seria academiei. " Am văzut și păsări cu scorțișoară din California de Jos, Insula Necker, Madagascar, Insula Laysan și Filipine. Faptul că acest personaj ar trebui să rămână constant în seria mare de păsări pe care le-am examinat de la ambele oceane confirmă dovada că sunt specii distincte. Acest penaj este, de asemenea, probabil purtat pe tot parcursul primului an, așa cum l-am văzut în ianuarie, martie, mai, septembrie și octombrie păsări.

După primul an, sexul devine diferit în penaj. Masculul devine mult mai întunecat în părțile superioare, aproape negru, dar încă nu are nuanțele lucioase ale adultului, rectricele laterale devin mai alungite, iar capul, gâtul și părțile inferioare devin pestrițe și albe. Femela capătă mai mult amurg pe cap și pe gât, precum și pe burtă, dar sânul și părțile laterale rămân în continuare albe. În timpul celui de-al treilea an, probabil la cea de-a doua nastere postnupțială, când păsările au puțin peste doi ani, se presupun penajul adult al masculului și al femelei. Penajul masculului este apoi complet negru, cu luciul său frumos metalic și penele lanceolate pe părțile superioare, iar penele de zbor au atins cea mai deplină dezvoltare sacul gular roșu aprins al masculului este doar o podoabă a sezonului nupțial. Femela în penaj complet are capul și gâtul maroniu negru clar, iar pieptul și părțile albe pur, este mai puțin lucioasă deasupra bărbatului, există mai mult sau mai puțin maroniu în aripile acoperitoare, iar penele părților superioare sunt mai puțin lanceolată.

Mâncare: hrana păsării om-război constă în mare parte din pești, dar include o mare parte din diversele facturi de tarife răsfățate de diferitele specii de țâțe, pelicani, cormorani, pescăruși și șarpe pe care își face raiduri piratice. Nu este complet prădător în obiceiurile sale de hrănire și obține o mare parte din hrana sa prin propriile eforturi de la suprafața mării la care este foarte priceput. Doctorul Fisher (1904b) spune:

Păsările fregate culeg o parte din mijloacele lor de trai de la o serie de creaturi care trăiesc la suprafața oceanului: pești zburători, ctenofori, jeleuri, vellela. janthina, anti, de fapt, orice le poate atrage fantezia. Am observat chiar o pasăre care ducea fără țintă o așchie de lemn, nesigură asupra utilității sale, dar nedorită să o elibereze. Deoarece nu se apucă niciodată de apă, apucă astfel de bucăți de mâncare coborând într-o curbă largă. Sunt capabili să măsoare distanța atât de exact încât nu se creează nicio perturbare atunci când obiectul este prins.

Prof. William A. Bryan (1903) ne-a dat o relatare excelentă despre atacurile păsărilor fregatei asupra țâțelor din insula Marcus, după cum urmează:

M-am referit înainte la marile colonii de țâțe maronii obișnuite din punctul de nord al insulei. În vecinătatea acestei colonii păsările om-război erau cele mai abundente. Aici se aflau în ambuscadă pentru băieții bătrâni și păsările tropice în timp ce se întorceau din mare încărcate cu hrană proaspătă pentru puii lor. Așezate liniștite pe vârfurile copacilor sau, mai des, cu volanul înalt, patrulând harnic pe insulă, acolo unde sursa se spărgea pe recif, aceste păsări ar păstra o priveliște ascuțită spre mare pentru a vedea flota de pescuit care se întoarce. Văzând unul (uneori alcătuit dintr-unul, alteori din mai mulți indivizi), până la jumătate de duzină de haxvks le-ar fi făcut cu pânza deplină și, fără un avertisment, ar angaja o pasăre neajutorată în luptă. Lăsându-se în jos din toate părțile, bătându-l cu aripile, lovind-o cu lungi facturi agățate, zburând acum deasupra, acum înainte, acum beloxv-o, șoimii și-ar confunda victimele atât de mult încât, în cele din urmă, simțind că singura siguranță pentru viața sa stătea în lăsarea unei părți din depozitele sale de provizii, ca o bucată pentru ca să-i ceartă asistenții, tâmpitul arunca dintr-o dată pe unul dintre peștii săi, unde un șoim ar coborî, mai repede decât ar putea urmări ochiul și prinde mâncarea înainte de a fi atins valul, apoi luându-l în siguranță în factura sa, ar zbura cu majestate pentru a-și hrăni proprii descendenți. Între timp, nenorocita nebunie a fost urmărită mai departe de șoimii mai puțin norocoși până când, în afara carierei sale, i s-a permis să se întoarcă la tânăr.

Audubon (1840) prezintă următoarea relatare grafică a priceperii sale de pescuit:

Dincolo, peste valuri, sare delfinul strălucitor, în timp ce urmărește peștele zburător, pe care se așteaptă să-l profite în momentul în care acestea aruncă în apă. Pasărea fregată, care le-a marcat, își închide aripile, se aruncă spre ele și acum urcă, ține unul dintre lucrurile minuscule de pe factură. Aflat deja la cincizeci de metri deasupra mării, spionează o marsopă în plină urmărire, se lansează spre fața locului și, în treacăt, apucă mugetul care scăpase de temutul dușman, dar acum, după ce a obținut un pește prea mare pentru esofonul său, se ridică, mâncând. tot timpul, ca și cum ar fi cerul. Trei sau patru din tribul său l-au urmărit și i-au observat succesul. Ei trag spre el pe pinioane larg extinse, se ridică în cercuri largi, lin, dar la fel de repede ca el. Acum sunt toți la aceeași înălțime și fiecare, pe măsură ce îl depășește, îl bate cu aripile și trage la prada lui. Vedea! unul l-a jefuit destul de mult, dar înainte să poată asigura peștele contestat, acesta scade. Una dintre celelalte păsări a prins-o, dar este urmărit de toți. Din bancă în bancă și prin aer, cade rapid peștele, până când cade destul de mort pe ape și se scufundă în adânc. Indiferent de dezamăgirea pe care o simt păsările flămânde, acestea par să merite totul.

Comportament: Zborul omului-război-pasăre este o inspirație pentru observatorul admirator care este încântat de mirare în timp ce îl privește și tânjește după elocvența de a o descrie, dar cuvintele sunt neputincioase pentru a transmite impresia pe care o creează. Este cea mai minunată și mai perfectă mașină de zbor care a fost produsă vreodată, cu 7 sau 8 picioare de întindere alar, susținând un corp de 4 kilograme, condus de o coadă lungă asemănătoare foarfecelor. Nu este de mirare că un astfel de avion poate pluti la nesfârșit în cea mai ușoară briză. Nu voi uita niciodată o expoziție pe care am văzut-o odată printre cheile din Florida. Ancoraserăm noaptea lângă o mică cheie de mangrovă, un faimos loc roostang pentru această specie și am văzut că era neagră, cu sute de păsări așezate pe copacii mici. Când am vâslit spre el, toți s-au ridicat în aer și au atârnat deasupra lui într-un nor dens, gros ca un roi de insecte. Treptat s-au întins, plutind fără cel mai mic efort pe aripi nemișcate, separându-se în trei stoluri mari și apoi în cinci stoluri. Prin numărarea și estimarea atentă a turmelor, am ajuns la concluzia că erau între 1.000 și 1.200 de păsări în total. Timp de peste o oră i-am urmărit cum pluteau deasupra noastră într-o manieră pe îndelete, demnă și se îndepărtau încet. Uneori păreau aproape staționari și niciodată nu am detectat o clipă a aripilor lungi, pe jumătate flectate, deși era aproape calmă. Ca niște păsări pictate pe un cer pictat, ele s-au estompat în umbrele nopții.

Zborul activ al păsării fregate și controlul puterilor sale este pe deplin la fel de minunat ca și navigațiile sale pasive. În timp ce plutește în aer, aproape în afara vederii, ochiul său acut detectează o bucată de mâncare în apa de sub ea cu aripi pe jumătate închise, trage în jos ca un meteor și, atât de precis, își măsoară viteza și distanța încât, la fel ca se pare că ar trebui să se arunce ca o săgeată care cade în apă, își verifică elanul cu o răsucire minunată a aripilor sale mari și ridică ușor bucata de pe suprafață cu factura, fără a uda o pană. Se răsfăță cu niște capricii uimitoare și jucăușe în aer, își desfășoară o mare parte din curtarea sa pe aripă și își mângâie perechea la fel de grațios în aer ca la sol. Aruncă teroarea victimei sale aruncându-se la el cu o viteză atât de mare încât este inutil pentru el să încerce să scape peste, sub și în jurul lui după bunul plac, de parcă jocul cu puterile sale de zbor ar fi un simplu sport pentru om-o - războiul, fregata rapidă, pentru a-l depăși pe cel mai rapid zburător și, atunci când biata victimă își lasă peștele, pasărea fregată îl prinde repede și, probabil, îl aruncă în aer, îl lasă și îl prinde din nou ca și când s-ar fi bucurat de joc .

În timp ce se înalță, fie într-un calm, fie în dinții unei gale urlătoare, penele lungi ale cozii sunt ținute paralele și apropiate și sunt mișcate doar ușor pentru a direcționa sau echilibra pasărea, dar atunci când luptă în aer, așa cum masculii adesea faceți, sau când faceți curte sau jucați sunt des deschise și închise ca o foarfecă. Aripile păsărilor man-o'war au fost dezvoltate în detrimentul picioarelor sale, care sunt foarte mici și slabe, cu greu poate sta pe ele și cu greu poate merge, nu se scufundă niciodată și este un înotător foarte sărac, devine umed și neajutorat în apă. Dar în aer este un stăpân trecut.

Strigătele grele și grăbite care se răsfățează cu bărbații care luptă, o notă zgomotoasă auzită în timpul sezonului de împerechere și un scârțâit dur sunt despre singurele sunete scoase de aceste păsări, deoarece acestea sunt de obicei tăcute. Păsările tinere sunt adesea destul de zgomotoase în recolte.

S-a spus deja suficient despre comportamentul păsării om-război față de alte specii, de care este în mod just temut și urât cordial. Dar se pare că este uneori mișcat de motive dezinteresate față de păsările din propria specie, după cum urmează incidentul următor, relatat de domnul A. W. Anthony (1898a):

La o distanță considerabilă de colonie a fost găsită o pasăre care nu era în stare să zboare și gândindu-se că a fost rănită recent și că trebuie neapărat să moară de foame, unde mâncarea nu era ușor obținută nici măcar de cei mai buni fluturași. o examinare a leziunilor sale. O aripă era ofilită și inutilă, evident, pasărea nu se bucurase niciodată de folosirea ei, deși era grasă și stomacul era plin de pești zburători. Celor care cunosc obiceiurile de hrănire din Fregata nu trebuie să li se spună că toată hrana lor este obținută pe aripă, iar o pasăre lipsită de utilizarea aripilor sale ar muri de foame rapid dacă nu ar fi hrănită de semenii săi. Părțile precipitate ale San Benedicte au făcut, de asemenea, imposibilă o ma

-o'-war-bird pentru a câștiga vârful insulei Dacă este lipsit de aripi. Deci, era destul de evident că pensionarul nu părăsise niciodată insula, dar fusese dependent de recompensa semenilor săi toată viața. Din condiția sa excelentă, era evident că chiar și în acea comunitate ocupată de mii, unii dintre ei au găsit timp să-i hrănească pe nefericiți. Această remarcabilă expoziție de altruism altruist pare să fie în concordanță cu binecunoscutul său obicei de a mânca tinerii vecinilor săi.

Iarna: Pasărea om-război nu este o specie migratoare și este practic un rezident pe tot parcursul anului în viinitatea generală a ariei sale de reproducere. Dar între anotimpurile de cuibărit, este apt să rătăcească departe de casă și a fost adesea remarcat sau luat în cele mai multe locuri neașteptate, chiar și în interiorul continentului. În timpul verii, toamnei și iernii, este adesea la fel de gregar ca și în timpul sezonului de reproducere, mai ales în cocoșele sale noaptea, unde se adună în recolte enorme, frecventând același cocoș în mod regulat. Efectivele mari de păsări om-război pot fi adesea văzute odihnindu-se pe mangrove în timpul zilei, în companie cu pelicani, cormoran și alte păsări de apă. Este, de asemenea, o vedere obișnuită să-i vezi așezat în stoluri pe bare de nisip, recife de corali, epave vechi sau structuri abandonate, digerând leneș mâncarea lor sau așteptând o altă masă.

Întrucât istoria vieții de mai sus a fost compilată și mult timp de când au fost făcute majoritatea observațiilor de mai sus, speciile cunoscute atunci sub numele de Fregata ce / U iia au fost împărțite în diferite specii și subspecii, dintre care unele sunt, fără îndoială, demne de recunoscut. Dar, mai degrabă decât să încerce să le discute sau să le separe, autorul preferă să lase istoria vieții să stea așa cum este, pentru că obiceiurile tuturor trebuie să fie practic aceleași.

DISTRIBUȚIE
Gama de reproducere: Forma nord-americană se reproduce pe unele dintre insulele Bahama (Cay Verde, Biminis, Seal Key, Atwood's Key etc.), Cuba (Puerto Escondido), Insula Pinilor, Porto Rico (Insulele Mona și Desecheo), sonice din Antilele Mici (Guadelupa, Battowia. Carriacou etc.), pe insulele de pe coasta Venezuelei (Marrarita. Los etc. Los Hermanos, Testigos,) și în Marea Caraibelor până în Honduras (Micul Cayman și Insulele Swan ). Păsările care se reproduc pe insule din Atlanticul tropical și din Oceanul Pacific și Indian sunt acum considerate de unele autorități ca specii sau subspecii distincte, dar altele consideră păsările care se reproduc pe insulele de pe coasta de vest a Mexicului (la nord de Santa Insula Margarita) ca identice cu păsările din Indiile de Vest. Terenuri de reproducere protejate în Porto Rico, rezervația insulei Desecheo.

Zona de iarnă: include zona de reproducere și mările adiacente, extinzându-se spre nord, mai mult sau mai puțin regulat, până în nordul Floridei și pe coasta Louisianei. Păsări care rătăcesc spre coasta Californiei, a

la nord de Golful Humboldt, se poate referi la una, probabil 5 mai multe, din formele Pacificului.

Înregistrări ocazionale: accidentale în Bermuda (patru înregistrări). A rătăcit la est până în Nova Scoția (Halifax, 16 octombrie 1876), la nord până la Quebec (Manicouagan, 14 august 1884) și Wisconsin (Humboldt, august, 1880) și până la vest până la Kansas (județul Osborne, 16 august 1880).

Datele ouălor: Insulele Bahama: douăzeci și unu de înregistrări, 3 februarie - 11 mai unsprezece înregistrări, 3 martie - 16 aprilie. În largul coastei de vest a Mexicului: optsprezece înregistrări, 15 ianuarie - 1 iunie.


Vizualizarea faunei sălbatice

Tortuga uscată are o istorie naturală diversă și o varietate de animale sălbatice, atât deasupra cât și sub apă. De la păsări, la broaște țestoase marine și recife de corali, parcul este un paradis pentru vizionarea faunei sălbatice.

Lucruri de reținut

  • Migrația de primăvară și toamnă - Tortugasele uscate sunt o escală perfectă pentru migrarea păsărilor către și din America de Sud și de Nord. Dacă ai venit pentru păsări, vino în aceste vremuri speciale. Migrația de primăvară este anotimpul preferat.
  • Păstrați și protejați - Ca parc național, toată viața sălbatică este protejată. Deși permitem pescuitul în unele zone ale parcului, totuși trebuie să respectați toate regulile și reglementările federale și de stat în domeniul pescuitului.

Broasca testoasa de mare inotand sub apa

Broaște țestoase marine

Tortugas uscat a fost numit inițial „Las Tortugas”. Acesta a fost numele spaniol dat acestor insule pentru broaștele țestoase marine care se găsesc în mod obișnuit înotând în jurul insulelor și cuibărind pe plajele cu nisip. Două broaște țestoase de mare obișnuite cuiburi în Tortugas uscat sunt speciile verzi și bătălia. În timp ce vizitați Parcul Național Dry Tortugas, dacă aveți norocul să observați una dintre cele 5 broaște țestoase diferite care se găsesc în mod obișnuit în parc, vă rugăm să nu uitați să păstrați distanța.

Un sergent major pește înotând în jurul coralilor

Recife și pești

Recifele de corali străvechi sunt fundamentul insulelor Dry Tortugas, acoperite de un bazin superficial înconjurat de recife de corali vii. Sute de specii de animale marine se află chiar sub suprafața apei. Există oportunități de a vizualiza rechini, țestoase marine, corali, homari, calmar, caracatiță, pești de recif tropical și grupatori Goliat.

O Pasăre Fregată Magnifică

Păsări

Parcul Național Dry Tortugas este o destinație de păsări de clasă mondială, în special în timpul migrației de primăvară. Aproape 300 de sute de specii de păsări au fost văzute în Tortuga Uscată. Cu unele specii, cum ar fi magnifica pasăre fregată și șoproaie, care nu se cuibăresc nicăieri altundeva în Statele Unite continentale, cu excepția insulelor Tortugasului uscat. Imaginați-vă 100.000 de șanțuri funingine care vin toate acasă pentru a se culca pe o mică pământ de pământ din mijlocul Golfului Mexic. Păstrați o privire asupra păsărilor marine pelagice și în călătoria dvs. către parc. Aceste păsări marine își petrec aproape toată viața peste oceanul deschis. Cu puțin noroc s-ar putea să poți observa rarități precum elegantul Tropicbird cu coadă albă.


Magnifică fregată

Apariție sezonieră: Frecvente vara. Primăvară și toamnă mai puțin frecvente.

Profil de Vicki Stittleburg: Cu dimensiunile sale uriașe, aripile lungi ascuțite și coada lungă adânc furculită, Magnificent Frigatebird este recunoscută instantaneu chiar și la distanțe mari. The bird has a 7.5 foot wingspan relative to its body weight, the Magnificent Frigatebird has the largest wing surface area of any bird alive. Males and females look strikingly different males have glossy, black plumage with an inflatable red throat patch and females have blackish brown plumage with a white breast. Juvenile birds resemble adult females but have a variable amount of white on their head and breast.

Frigatebirds mostly feed on fish but will occasionally consume jellyfish and crustaceans. Though capable of swooping down and snatching prey from the water's surface, the Magnificent Frigatebird will often steal prey from other birds. A gull, tern, shorebird, or other bird carrying food is harassed in mid-flight until it drops or regurgitates its meal. Once the food is dropped, the frigatebird swoops down to snatch the falling item before it hits the water or ground. Magnificent Frigatebirds can even take food directly from the bill of another bird in an aerial battle. Because of their swift, soaring flight and marauding behavior, Magnificent Frigatebirds were named after British frigate warships.

Magnificent Frigatebirds are common in the summer and are usually spotted close to the coast. Look for them soaring in the air at the Bolivar Ferry crossing or roosting on pilings in Galveston Bay.

Profile by Maria Hart: The Magnificent Frigatebird is rightfully named due to both appearance and behavior. With a wingspan of 7 to 8 feet and a profoundly forked tail used to steer, they can be seen effortlessly soaring above the open water of tropical oceans with a very seldom flap of their wings. Adult males are entirely black and can be seen with a red gular patch during the breeding season. Females and juveniles have more contrasting coloration as both have a white breast patch. Juveniles also have a white head as well as a light brown wingbar.

Magnificent Frigatebirds primarily forage for fish found within an inch or so of the ocean's surface. Some of their personal favorites include flying fish, tuna, and squid. From time to time, Frigatebirds have been known to pirate fish and other sea life from fellow birds by tormenting them until the unlucky seabird regurgitates their meal. The Magnificent Frigatebird will then delicately swoop down, catching this regurgitation before it hits the water.

During the breeding season, Magnificent Frigatebirds will take a break from their near constant flight to breed in dense colonies on offshore islands, coastal areas, and warm pelagic waters. Females build their nests in mangroves, in the upper canopy of deciduous trees, or in shrubs using sticks and twigs brought to her by the males.

For the most part, Magnificent Frigatebirds are relatively common. However populations have been declining in recent years. This is primarily due to coastal development of breeding habitat. In some areas, primarily in the Caribbean, this species has even been listed as “near-threatened.”

The Magnificent Frigatebird is typically seen over open water along the coast. This makes it a great time to visit Houston Audubon’s Bolivar Flats Shorebird Sanctuary. Keep your eye toward the sky next time you visit!


Where the Gooney Birds are

Mind you, visitors are never supposed to lay a finger on a bird at the National Wildlife Refuge on Midway Atoll in the North Pacific. Then picture if you will a misty 6 A.M. moment, a grassy acre or so and a Brueghelian scene in which 25 people, including me, many of them very middle-aged and not exactly thin, stalk hundreds of clacking albatross, also known as gooney birds, and fill the air with coarse shouts of "Grabber, here!" or "Bander, this way!" The show, presented on a monitored chunk of field beside the U.S. Fish & Wildlife Service (FWS) offices, includes a revolving cast of visitor volunteers like me. Most of them are trained as "grabbers," who work in pairs, pursuing and, if lucky, catching and, if luckier still, gently holding a big fledgling’s head and body so that it can be banded with special pliers that will not harm the bird’s leg. While gooneys won’t budge for a bus trying to make its way down the main street of Sand Island, they are frisky and feisty enough when we try to grab them. They retreat, wings uplifted.

Continut Asemanator

Once in hand, the five- to six-pound chicks are warm and scarily insubstantial to the touch. You think at first you might break a wing or a neck while handling them, but in fact they are surprisingly stout and strong. And, yes, they do bite. And throw up on you if they get upset. Crucial advice for future banding participants: before you grab the bird’s body, be sure your partner has grabbed the head. Otherwise, the bird’s sharp-edged bill may leave a minor flesh wound on your hand or arm.

That’s the kind of close encounter with the exotic world of wildlife you might have on Midway Atoll nowadays. The place is little more than three tiny specks on the map of the North Pacific—Sand Island, Eastern Island and microscopic Spit—with a ring-shaped coral reef attached. The name is most famous for a significant air and sea battle fought six decades ago by a handful of U.S. ships and aircraft against a much larger Japanese fleet, which changed the course of the war in the Pacific and perhaps the history of the 20th century. The Battle of Midway, much celebrated in print and film, can still give a lift of the heart, still stir a sense of fate and history. From 1903 until recently, through several hot wars and one cold war, Midway belonged to the U.S. Navy, which helped preserve it from commercial exploitation and public access. Today, cleaned up by the Navy at a cost of $90 million and handed over to the Interior Department’s Fish & Wildlife Service, it is a matchless national wildlife refuge. Happily, for the first time it can be visited by the public—though at a price and in strictly limited numbers. Every Saturday one Aloha Airlines flight drops off—and picks up for a 1,200-mile return to Honolulu—about a hundred passengers, that being all the visitors that refuge rules permit at a time.

The visitors find a fantasia of airborne and seaborne creatures in a habitat about the size of a small college campus. They discover, too, a 1950s naval air station preserved as if it were a museum and now operating as a cozy hotel. Busily caring for the islands, monitoring, studying and explaining the creatures and the history is a shifting group of FWS people, field scientists and lecturers, as well as volunteers young and old, mostly willing to let you lend a hand. The FWS believes students, scientists and environmentally inclined visitors should be exposed to the wonders and challenges of its unique refuge. But on its meager budget the FWS could never maintain Sand Island’s airstrip or its harbor facilities, or bear the cost of servicing the incoming flights, arranging weekly courses in "observational biology," or lavishly housing and feeding visitors. That is handled by a new company, the Midway Phoenix Corporation, one-half of an admirable experiment in partnership between government and business.

Albatross own the islands

On Sand, Spit and Eastern islands’ lonely beaches, about three score and five Hawaiian monk seals, some of the rarest of sea mammals, occasionally haul out. Offshore, big green sea turtles row slowly by under your boat. As a paying volunteer, you might also motor out into the lagoon to help monitor spinner dolphin behavior with biologist Susan Rickards of the Oceanic Society, the San Francisco-based ecotourism operator that runs research expeditions on Midway. Unlike their cousins, the familiar bottlenose, spinners tend not to adapt well to captivity, and only a few have been successfully tagged, so there is still much to learn of their biology. For years, Rickards and others have headed out to photograph individuals and groups and study behavior she keeps track of more than 200 animals by their individual markings, such as serrated dorsal fins or circular scars left by the small sharks known as cookiecutters. As we near the reef, one of the large, three-toned dolphins explodes straight toward the sky, spinning as it rises more than its length out of the water before smashing back down into the sea. Then, almost impossibly, it jumps and spins twice more—all three jumps in quick succession.

Still, it’s the birds that are the main draw on Midway: hundreds of thousands of seabirds call these islands home. White terns with black shoe-button eyes are everywhere, along with 16 other species. All the birds are spectacular, particularly the great frigate bird and white-tailed tropicbird. A few bear comic names, such as masked booby and bristle-thighed curlew. And Midway is also thick with what I have mainly come to see—the albatross. More than 400,000 nesting pairs of Laysan and black-footed albatross return to the atoll every November to breed.

In a very real sense it is the albatross who own the island. Albatross travel thousands of miles every year over the open ocean but always come back to nest, rarely more than a few feet from their previous nesting site. The banding that goes on here bears this out. Recently banders caught a black-footed albatross first tagged on Midway in 1958. Because they are so faithful to a single site, year after year, it is also easy for people to grow attached to them. When I talked with Linda Campbell, a Navy brat on Midway in the 1960s, she fondly recalled that about 25 albatross pairs nested on her chief petty officer father’s small lawn the pair closest to the front door, nicknamed Gertrude and Heathcliffe, were regarded as the family pets.

On Midway, it is not shifts in weather that determine the seasons but the comings and goings of gooney birds. "Summer isn’t summer," explains field biologist Heidi Auman, "it’s the bird window"—the Midway term for the period from August to late fall when all the albatross are gone from the atoll. (Auman worked eight years for Midway Phoenix as "academic liaison," serving as island guide, lecturer and mentor. She has since left.) She says that the absence of albatross at first is a relief. You can bike without slaloming, drive a golf cart with no thought of causing injury. "People get to mow their grass," she says. "The place begins to look like a 1950s suburb." But then they start to miss the birds. Betting pools spring up about the exact day and hour when the first returning albatross will land. "November isn’t fall," she says. "It’s when they come back. First one, then a handful, then a dozen. Suddenly, one day the sky is raining albatross. Yowling and mewing and courting. There’s so much noise we couldn’t hear each other to have this conversation."

Auman meets our flight, a plane full of book-laden high school teachers, a group of professors, mainly biologists, plus a contingent of fishermen and divers. She joins the short bus ride to our barracks—quarters that Midway Phoenix has spent a lot of money providing with some hotel comforts. They’ve even hired French chef Alain Sacasas and built an elegant restaurant where he cooks breakfasts and dinners. Everyone on the island eats lunch at the former Navy mess hall.

Except for a bus and a few other utility vehicles, Midway is mostly unafflicted by the internal combustion engine locomotion is on foot, bike or quiet, rentable electric golf cart. Because of the wildlife, no cats or dogs are allowed on Midway. There are no rats, either they were exterminated by the departing Navy. Along the way, up streets with names such as Radford and Halsey, arriving visitors see neat white "Navy" buildings, a theater, a mall, tall shade trees, flowering plants and married officers’ houses now used for staff.

Lords of the air, jesters of the land

It is slow going to Charlie barracks—which once served as bachelor officers’ quarters (BOQ). Our bus has to zig and zag to avoid what look like a million albatross chicks wandering around the lawns and streets. I have always entertained a vague notion of the albatross as lord of the air, able to glide for days on superlong, motionless wings, gracefully sweeping to the far ends of the earth. It’s a jolt to see these gawky creatures, not inclined to get out of the way, which is part of the reason why they’ve earned their goofy nickname. They simply carry on as if impediments such as buses, bikes, golf carts, aircraft and even human beings don’t exist. At the command "Get ready to move birds," two husky "bird movers" leap down and gently begin lifting fledglings off the road.

Only one island event is required of all visitors: a formal FWS briefing about ground rules in what once was the base theater. Officially, Midway is a refuge, not a resort, and the jargon in the lecture mainly concerns "compatible wildlife-dependent recreation." This is a challenge to all hands because it involves a more or less cheek by jowl mix of wild creatures and curious human beings. Midway’s sacred cow is the Hawaiian monk seal. This animal once numbered in the tens of thousands, but the population dropped precipitously as humans hunted it relentlessly for meat and pelts. Despite present international protection, the monk seal has dwindled to only about 1,400 individuals worldwide.

Monk seals are so fearful and reclusive that the sight of a human being on a beach could stop a female from coming ashore to bear her pup. Should you see one on a beach, the FWS lecturer says, "stay at least a hundred feet away. Even if they’re covered with flies and look dead." The only hope for the species lies here on Midway and on a string of small refuge islands that dot the Pacific between here and Honolulu. The U.S. Fish & Wildlife Service is very proud of the 14 pups born on the atoll last year and the 11 more this year.

Because of the monk seals and nesting birds, the whole of Eastern Island is off-limits to people, except for a once-a- week "walk and talk" visit in a landing craft with a drop-down bow like the ones familiar in World War II. Eastern is a desolate place. The revetments and pillboxes have been abandoned to nature. The battle memorial is maintained, however, and the weeds pushing up through the jigsaw cracks in the tarmac are cleaned up once a year. In the noon heat the air boils with the cries of thousands of swirling terns. But anyone who wants to summon Midway’s wartime past, or try to imagine how exposed the island’s defenders must have felt 59 years ago, should probably start here. In June 1942, Eastern, not Sand, served as Midway’s airstrip.

The screeching and mewing of birds has replaced the roar of planes

On this day I am with the biology professors, and toward the end of the ruined runway, we come abreast of a huge, treelike clump of beach heliotrope, its gnarled branches covered with squawking, squabbling birds. This has nothing to do with birds of a feather flocking together it is like an avian Christmas tree hung with different species, most notably a few male great frigate birds, identifiable by the red-balloon sacs at their necks, which they inflate to attract females. Birds are not only on the bush but deep inside. It gives off a drowsy hum of bird noises, almost loud enough to drown out the click of cameras and whir of videotape as the professors collect exotic images to stir the interest of their science students back home.

My ear is tuned to the memory of aircraft launching from my carrier off Okinawa at the end of World War II, and the howling thunder of radial engines and prop-driven planes revved up for release to the sky. On June 3, 1942, there were a few B-17 bombers on Midway. They were sent off in the predawn, so as not to be destroyed on the ground like the B-17s under Gen. Douglas MacArthur’s command the previous December in the Philippines. Later that day nine bombers flew an attack mission. Their target: a huge Japanese invasion fleet several hundred miles offshore, no one knew exactly where. Some found elements of the Japanese Navy, dropped bombs from on high but scored no hits. Midway-based Marine dive-bombers tried, too, but with little success.

Midway had 28 outdated fighter planes, which did not fly cover for the dive-bombers. They were kept on the atoll to fend off more than 90 carrier-based enemy bombers that attacked the next day with plenty of agile Zeros to protect them. When the Japanese raid ended, a hundred-bed hospital, plainly marked with a red cross, was demolished. Also, the chapel, the powerhouse, several radar installations, the hangars, barracks and row on row of tents were lost in smoke and ruin. More than half of the American fighter planes were shot down.

Despite much bravery displayed, Midway Island’s contribution to the battle that bears its name may seem marginal. In a battle, though, nothing stays simple except who won. Some small ironies of war apply here. Except in numbers of planes, the three American carriers and their escorting cruisers and destroyers patrolling northeast of Midway were overwhelmingly outnumbered by the Japanese fleet to the northwest. In fact, the attempt to keep Japan from taking Midway and making the Pacific a Japanese lake was desperate the U.S. carriers were able to try it only because America had broken a Japanese code and knew what the Japanese fleet intended—but not precisely where it could be found.

And the course of history was changed

It was a crucial radio message from one of Midway’s patrolling PBYs, which glimpsed enemy ships around 6 A.M. on the 4th, that gave the searching carriers the initial range and bearing that they needed. Moreover, the island’s effort at defense had been fierce enough that the Japanese decided to make another strike before the invasion. As a result, when the American dive-bombers and torpedo bombers struck, the Japanese carriers had planes on deck and below being loaded with bombs and gasoline. When they were hit, the explosive damage was tremendous. In a few minutes, while Japanese defenses relentlessly shot down the U.S. torpedo bombers, the unnoticed dive-bombers plummeted to sink three Japanese aircraft carriers. A fourth was sunk later. Thus Midway was saved from the Japanese, and the balance of power in the Pacific changed forever.

American involvement with Midway Atoll goes back well before those dramatic moments during World War II. It began July 5, 1859, when the uninhabited "guano" island, laden with bird droppings used for fertilizer back on the mainland, was claimed by one Captain Middlebrooks for the United States.

In 1903, the year Teddy Roosevelt created the first wildlife refuge—three-acre Pelican Island on the east coast of Florida—he sent 21 Marines to Midway, largely to protect the albatross from marauding Japanese. That same year the first round-the-world cable and wireless company put a station on Midway and erected five handsome houses, eventually importing 9,000 tons of topsoil full of alien seeds, and planting nonnative trees and flowers.

When the cable company came, only a few thousand albatross pairs lived on Midway, but the population did recover. They stayed there with the U.S. Navy through the 1930s, when it created a forward-area base on the atoll. And thousands of them watched as the big flying boats, the Pan Am Clippers, landed in Midway’s lagoon during the late 1930s, carrying rich and sometimes famous passengers on their way to Asia. The gooneys managed to survive not only the Japanese attack in 1942 but the Navy’s attempt to keep runways clear from the 1940s to the 1970s. During this period, the Navy killed more than 50,000 birds with bulldozers and flamethrowers to keep them from flying into their early, underpowered jet aircraft and causing crashes.

The number of albatross held more or less steady until the population began climbing in the mid-1960s and through the 1970s. But modern times brought new kinds of problems. When feeding on the surface of the ocean, they collectively gulp down—and later throw up if they aren’t killed by them—thousands of plastic cigarette lighters mistaken for squid. Behind the Oceanic Society’s research office on Sand, seven large cartons overflow with stuff from gooney bird stomachs. Not only are there lighters, but plastic pencils, spools, toy tops, hairpins, combs, tiny lightbulbs, even a small radio tube from the days before transistors.

Time to fly or die

On Midway, late June or early July is shocking for any visitor who harbors any lingering romantic notions about the albatross. It’s been seven months of hard work, and most albatross parents are returning to the nest just once every two to three days. They are waiting for that moment when the chick is gone—out on its own. For the thousands of gooney bird fledglings, each day more assailed by heat, thirst and hunger, the time has come to fly or die. Or at any rate get the squid that provide them with life-giving food and drink. Fortunately, more than 90 percent will make it.

At this stage they are at their gooneyest, with their comical, intense, nearly cross-eyed look, enormous triangular feet, huge wings and long bills. In the process of shedding the thick gray down from their heads and necks, they acquire ridiculous hairdos. Initially, this can put you in mind of bewigged English magistrates or Cyril Ritchard playing Captain Hook. Later, if their from-the-top-down shedding is balanced left and right, they wear sideburns.

You start out by simply wanting to cheer them on their way, especially when they flail at the air with outsized wings. Standard flight exhortations run to "Go! Go! Go!" or "Get with it, buddy!" One gray dawn, while watching some young birds perched on a seawall flapping but not flying, a teacher from Hawaii, who has raised four sons, bursts out, "There’s breakfast out there! Don’t you want your breakfast?"

As the days grow hotter, with no breeze or rain, the birds are even less mobile. We want to help them. If they move at all in the heat now, it is mostly to shuffle into a nearby patch of shade. Outside my window in Charlie barracks, a row of ten have edged into the slender shadow of a single telephone pole. But most birds just sit there waiting as the sun burns down upon them.

Why don’t they move at least a bit farther in search of shade? I wonder. Unhappily, their biological makeup prevents them from straying too far away from the spot where they were born, the location to which their parents have brought them food for months on end. Each afternoon when the sun is at its hottest, a curious and unsettling spectacle presents itself on the island’s largest expanse of grassy field. The space, lined on its eastern side with tall ironwood trees, is vastly larger than Yankee Stadium. Evenly spaced at about five-foot intervals, legions of fledgling albatross are stationed there, motionless. Many hundreds of them face away from the sun in concert, like a field of the faithful praying toward Mecca. The tips of their huge feet are protected from the sun’s heat by their bodies and raised off the ground for better circulation. Birds fairly close to the trees have gravitated into broad strips of shade. There is plenty of room for more, but the multitudes do not stir.

The gooney dances to get the girl

Nothing can be done, of course. There are too many. Up to a thousand a day are dying and are picked up in the wee hours and hauled to the incinerator. "This is not Disneyland," Heidi Auman has said. "Mother Nature takes its course here, and it’s survival of the fittest. It has to be that way." Still, like many other softhearted visitors, and many island dwellers with lawns, I decide to use a hose, in this case the one attached outside Charlie barracks for rinsing sandy feet, to give a quick sprinkle to the dehydrated fledglings nearby.

Fledglings that fly this spring, if they live, will spend two to seven years at sea before returning to Midway to find a mate. Whereas the great frigate bird and sooty tern stay aloft the whole time because their feathers are not weatherproof, the albatross spends as much as half of its time floating on the surface of the ocean, preening, resting and feeding. Albatross don’t breed until they are 8 or 9 years old, the average life expectancy of most songbirds. Why albatross and all other seabirds exhibit what ornithologists call "deferred breeding" remains one of the biggest mysteries in the biology of these animals.

When the albatross return home from their extensive wanderings, they look for a mate and practice an elaborate head-bobbing courtship dance. While the dance looks absurd and quite gooney, it provides a critical function: each bird is making sure that it is in sync with its potential mate. Albatross and other seabirds share an unusual trait—males and females split the duties involved in incubating the egg. Over a period of a month or two, the albatross pair must coordinate their comings and goings so the egg is protected from the hot sun. Should one parent stay away too long or both become hungry at the same time, the egg could be in jeopardy. Individual variations exist among birds, just as they do with humans, and if the parents are not on the same schedule, then problems will occur. "The level of communication that goes on between the couple," says Smithsonian research associate Elizabeth Schreiber, "is truly remarkable. Somehow they can discover their compatibility quite accurately during a series of courtship dances. Once they’ve selected a mate that works, the two will remain together for life, which can span more than 50 years."

Albatross are the islands' soul

After the egg hatches, around mid-January, the parents make many trips to sea to feed the chick. Recently, a small telemetric device fastened to a foraging Laysan parent from an island near Midway revealed that it had flown nonstop for 4,000 miles in search of food for its chick. Research using telemetry reveals that albatross don’t wander aimlessly, but instead are careful students of the wind and currents and where the fish are. The albatross digestive system includes a device like those that dairymen use to separate cream from milk. It takes fresh squid and processes it into two separate compartments, one for nourishing oil and the other for everything else. The energy-rich oil is stored to be fed to chicks back at the nest, while the rest is digested by the adult. The returning father or mother regurgitates breakfast in the form of a ghastly gray gruel. Spring isn’t spring here, it’s fledging time.

Today, Midway’s 400,000 nesting pairs represent 70 percent of the world’s Laysan population they are by far the most numerous albatross species. Many of the 20 other species are not thriving. One reason is relentless and general—decrease in habitat. Read increase in people. Another is cruel and specific: longline fishing. Black-footed albatross particularly strike too often at baited hooks and drown.

Like the globe itself, the ancient atoll and its gooney birds are a marvel of design. They are also an evolutionary treasure, paradoxically preserved of late by war and military occupation. Heidi Auman puts it well: "Here the life force is right in your face. Albatross are the island’s soul."


Age of steam

Vessels classed as frigates continued to play a great role in navies with the adoption of steam power in the 19th century. In the 1830s navies experimented with large paddle steamers equipped with large guns mounted on one deck, which were termed "paddle frigates".

From the mid-1840s frigates which more closely resembled the traditional sailing frigate were built with steam engines and screw propellers. These "screw frigates", built first of wood and later of iron, continued to perform the traditional role of the frigate until late in the 19th century.

Armoured frigate

From 1859, armour was added to ships based on existing frigate and ship of the line designs. The additional weight of the armour on these first ironclad warships meant that they could have only one gun deck, and they were technically frigates, even though they were more powerful than existing ships-of-the-line and occupied the same strategic role. The phrase "armoured frigate" remained in use for some time to denote a sail-equipped, broadside-firing type of ironclad.

Towards the end of the 19th century, the term "frigate" fell out of use. Vessels with armoured sides were designated as "battleships" or "armoured cruisers", while "protected cruisers" only possessed an armoured deck, and unarmoured vessels, including frigates and sloops, were classified as "unprotected cruisers".


Today in Aviation: Qantas’ First First Flight across the South Pacific

MIAMI – Today in Aviation, a Qantas Airways (QF) flying boat service commenced a survey flight from Sydney to Valparaíso via Easter Island in 1951. This marks the airline’s first flight across the South Pacific.

Before pioneering an air route from Sydney to Valparaiso, Chile, with the Catalina Flying Boat ‘Frigate Bird II’, Captain Patrick Gordon “Bill” Taylor (later Sir P.G. Taylor) was involved in a variety of other important and nerve-wracking aerial adventures. Taylor was the right man for the job.

Photo: Powerhouse Museum

The Qantas Flying Boat ‘Frigate Bird II’

The Catalina is a twin-engined high-winged monoplane flying boat with retractable wing tip floats built by Boeing Aircraft of Canada Limited starting in 1944. It features an almost cantilevered wing mounted above a shallow but broad hull on a central pylon housing the flight engineer.

The wing has a rectangular center section and tapered outer stressed-skin all-metal panels, though the ailerons and trailing edges are fabric-skinned. A unique feature is the wing-tip floats, which are mounted on pivoted frames that can be retracted electrically so that in-flight the floats form the wingtips. The hull is also all-metal, with a broad semicircular upper surface.

The power plant of the Boeing flying boat comprises a pair of two-row Pratt & Whitney Twin Wasp engines neatly cowled on the center section with cooling gills. The engines drive Hamilton variable-pitch propellers. The aircraft’s physical dimensions are 5500mm (h) x 31700mm (w).

P.1543/12

VH-ASA Flight Crew

As a result of the Captain’s experience, Taylor had been granted permission by the Australian government to conduct a survey flight in order to establish a commercial air route. Taylor was given the option of choosing an aircraft, and the Catalina PB2B-2 was the best option.

The aircraft was named ‘Frigate Bird II’ and given the Civil Registration VH-ASA. The ASA was chosen especially to stand for Australia-South America.

According to research conducted by the Museum of Applied Arts & Sciences, Captain Taylor was accompanied by Captain G.H. “Harry” Purvis (First Officer), E.D. “Blue” L’Huillier (Engineer), Angus Allison (Radio Officer and Bowman), and Sydney Morning Herald Journalist Jack Percival (Official Correspondent and Executive Officer).

Photo: Powerhouse Museum P.1543/142

The Flight

Before heading east to South America, the ‘Frigate Bird II’ flew to Grafton, NSW, and landed on the Clarence River. Noumea, New Caledonia Lauthala Bay, Fiji Satapuala Bay, Samoa Aitutaki, Cook Islands Papeete Harbour, Tahiti Mangareva, French Gambier Islands and Easter Island were all visited by the Bird II.

The refueling stop on Easter Island was critical for the aircraft. The crew had to land on the open sea because there was no sheltered area for take-off, posing a significant danger for an overloaded plane. There was a hurricane, there were freak swells, and all three anchor ropes were cut, not to mention Captain Taylor being swept overboard.

At last and with the aid of JATO (jet-assisted take-off) rockets, the crew was able to sail the ‘Frigate Bird II’ around the island like a cruise and eventually take-off.

Photo: Powerhouse Museum P1543/183

The Touchdown and Return Flight

The Frigate Bird II, escorted by a Chilean Air Force Catalina, arrived in Valparaiso, Chile, on March 26, 1951. It touched down at Quintero Air Force Base, where the crew members were greeted warmly by Chile’s President and Air Force officials.

After completing its diplomatic mission and establishing an air connection between Australia and Chile, the type departed after nine days in the South American country.

The crew arrived in Sydney on April 21 to a large reception after a similarly eventful return flight. The ‘Frigate Bird II’ was later presented to Captain Taylor as a gift by then-Prime Minister Robert Menzies in honor of the pilot’s exploits and pioneering career.

Featured image: The Frigate Bird II. Photo: Powerhouse Museum. Article source: “The Frigate Bird II and her Captain Revealed” Museum of Applied Arts & Sciences.


It is easier for a frigatebird with a 7.5-feet wingspan to go through the eye of a needle than for it to be identified straightaway — unless you answer to the name of David James. Accounts abound of how this Australia-based pelagic-birds expert has puzzled out the identity of many windblown frigatebirds recorded in India.

In 2017, a frigatebird photographed by Vivek Puliyeri as it winged for a few fleeting moments near the IIT-Madras campus, was identified by Dipu Karuthedathu as a Lesser Frigatebird. Though himself a maven in pelagic-bird identification, Dipu would still run it past David, who confirmed it as a second-cycle Lesser Frigatebird. Vivek’s eBird entry of this sighting on December 24, 2017, details the whole process from sighting to identification and finally confirmation.

A Lesser Frigatebird sighted at Beypore in Calicut on March 28, 2015. Photo: Naveenlal Payyeri

And recently, David James was called upon to confirm the species of four frigatebirds sighted at Valmiki Nagar by Vikas Madhav Nagarajan, close on the heels of Cyclone Nivar making landfall. David gave his vedict: Two of them were Great Frigatebirds and the other two, Lesser Frigatebirds.

Identifying frigatebirds blown inland, in India, is seldom as effortless as a wind current-assisted flight in the skies, thanks to three factors. Every year, frigatebird sightings off the Indian coast can be numbered on one’s fingers, and therefore, many trained pairs of eyes are not around to spot the subtle differences that set two species apart. So, usually, there would be a significant time lag between sighting and confirmation.

A Lesser Frigatebird sighted on December 12, 2016 in Mylapore. Photo: Rama Neelamegam | Photo Credit: Rama Neelamegam

Next comes an intrinsic factor: From their juvenile to adult stages, the three species of frigatebirds are similar, converging on major points. As these birds usually glide in and out of sight in a few swift seconds, usually thrust forward by a cyclone-induced gale, photographs can often miss features that accentuate the points where they diverge.

“Frigatebirds are big-sized birds, really bigger than the eagles that we see,” begins Dipu, adding that they have a minimum wingspan of around two metres.

A Great Frigatebird sighted at Valmiki Nagar on November 26. Photo: Vikas Madhav Nagarajan

Dipu elaborates: “They take many years to actually get to the colours and plumage and pattern that stay constant. They typically take four cycles and with every cycle they replace their feathers over a matter of a few months. By the fourth cycle, they will have a plumage that is close to adult plumage, and by the fifth cycle, they will have adult plumage. In adulthood, the colours and patterns do not change. The long process of growth to adulthood introduces many complex plumages. In juvenile plumage, all of them look very similar.”

  • Lesser Frigatebird would be smaller than Great Frigatebird
  • Christmas Island Frigatebird is the biggest of the three
  • Every year, 10 to 15 frigatebirds could be sighted across India
  • Two out of these 15 birds could be Christmas Island Frigatebirds
  • Frigatbirds and other pelagic birds can rest on the flight
  • In flight, they spend considerably lower energy than land birds

Dipu underlines that there are three species each with many variations based on changing plumages in the non-adult stages for birders to wrap their heads around.

So, to bridge the knowledge gap in the understanding of frigatebirds, in 2015, a group of pelagic-birds experts — Dipu et all — came up with a compilation of frigatebird sightings in India, for the November 2015 issue of Indian Birds.

The work is credited to Dipu Karuthedathu, David James, Aneesh Sasidevan, Mymoon Moghul, Prasanna Parab, S. S. Davidson, Sakthi Manickam, Vijayalakshmi Rao and Vineeth M.

By documenting sightings of critically-endangered Christmas Island Frigatebirds, the compliation also sought to overturn the misplaced notion that only the Great Frigatebird and Lesser Frigatebird occurred in India, Dipu points out.

  • Dipu Karuthedathu talks of a group of pelagic birding enthusiasts who undertake mid-sea birding trips from the Western and Eastern coasts of India to study pelagic birds. They are from various walks of life, glued together by their fascination for pelagic birds. For instance, Dipu is himself an IT professional from Bengaluru.
  • “It all started back in 2010, when we did a pelagic trip into the Arabian sea in fishing boats, with the help of Kerala’s Fisheries Department, the Coast Guard and other organisations, to see seabirds,” begins Dipu.
  • Their fascination for these birds is rooted in the fact that these birds find the sea largely self-sufficient, and depend on land — remote islands, from an Indian point of view — for breeding. On the very first trip in 2010, Dipu says they “managed to see a couple of species, which deepened our interest in pelagic birds”.
  • He continues: “Since them, we have done many mid-sea trips for pelagic birdwatching from many parts of India, including Kerala, Karnataka, Goa and Tamil Nadu. These trips have been supported by various organisations. From Chennai, we have done many pelagic birdwatching trips, with the assistance of Subramanian Shankar, who is into pelagic birdwatching. From these trips, we have good data about pelagic birds on the Eastern coast.”

“Before that compilation, we mostly had records based on some washed-out birds as specimens. That was the first time we had done a compilation based on sightings. There was the notion that only Lesser and Great Frigatebirds were showing up in India, because those were the specimens that were collected,” he explains. No matter how seasoned, birders can easily misread features of frigatebirds as seen in hurriedly-snapped images. During Cyclone Vardah, Rama Neelamegam knew her camera had to move like greased lighting, around 3.30 pm on December 12 in 2016, to capture a windblown frigatebird that zoomed past her terrace in Mylapore. “From the record shot I had taken, it was later identified as a Lesser Frigatebird,” says Rama.

When Vikas sighted four frigatebirds, on the morning of November 26 this year, he had a sense of the birds being pushed. It was around 7.30 a.m., and the winds had slowed down, but not to a breeze, recalls Vikas. “They would have been in the 60-70 kph range.

There were four frigatebirds together, flying along with a few Brown Noddys and Bridled Terns. There would have been 11 birds, and they were being carried along the coast.” A study of the images he managed to click showed they were Lesser Frigatebirds and Great Frigatebirds, two each.


Fregata magnificens Mathews, 1914

(Fregatidae Ϯ Ascension Frigatebird F. aquila) French mariners&rsquo name Frégate for the swift, rapacious frigatebirds < frégate frigate, warship (originally based on Italian fregata, etymology unknown) "95. FRÉGATTE. Fregata. < Le bec long et très-crochu vers son extrémité." (de Lacépède 1799) "Fregata Lacépède, Tabl. Ois., 1799, p. 15. Type, by subsequent designation, Pelecanus aquila Linné. (Daudin, Hist. Nat. Buffon, ed. Didot, Quadr., 14, 1802, p. 317.)" (Peters 1931, Eu, 95).
Var. Fregatta, Gregata.
Synon. Aquilus, Atagen, Parvifregata, Pelecanus, Tachypetes.

● German Fregatte frigate (and other European equivalents (see Fregata)) (syn. Fregetta grallaria, syn. Fregetta tropica).
● ex “Hirundo americana” of de Rochefort 1658, and “Fregata marina apus, subtus alba, superne nigra” of Barrère 1745 (syn. Pelagodroma marina).

L. magnificens, magnificentis splendidly < magnificus grand < magnus Grozav facere a face.


Can UAV Designers Learn From Soaring Birds?

How do frigate birds—seabirds with a 7-foot wingspan—stay aloft for months at a time? Their gliding prowess has been documented for hundreds of years by such varied observers as Christopher Columbus and Walt Whitman. But exactly Cum the birds accomplished this feat remained largely unknown until now. A new study by Henri Weimerskirch (of the Chizé Centre for Biological Studies in Villiers en Bois, France) and colleagues may help explain how the frigate bird remains airborne for extended periods. This could be of interest to UAV builders, if they can apply lessons from the birds’ flight to their designs.

The team studied frigate birds on Europa Island in the Mozambique Channel between 2011 and 2015, equipping nearly 50 of them with solar-powered transmitters to track their movements. The scientists wanted to determine how the birds completed their long migrations over oceans without landing (their feathers become waterlogged if they settle on the sea’s surface). In particular, they wanted to know if oceanic thermals allowed the birds to remain airborne for long periods.

The study, published in this week’s issue of Ştiinţă, found that while adult frigates remained aloft for up to 48 days, juveniles spent even longer—more than two months—on the wing. And both groups achieved this feat with low wing-beat frequencies—meaning mainly through soaring—which would conserve energy.

The birds’ flight paths, say the authors, showed that “when soaring, the frigates used circling movements to soar in thermals below cumulus clouds where rising air creates updrafts.” The birds drift with the wind while climbing, but while gliding, they speed up by using side winds. “The resulting movement,” says the team, “is a complex zig-zagging, roller-coaster movement.”

Interestingly, the presence of cumulus clouds could be determined from the birds’ behavior, say the authors. “An ascending flight without or with little flapping of wings can only be made with support of an ascending air current. At sea an ascending air current can only exist in a thermal below a cumulus cloud. Thus, it can be concluded that there is a cumulus cloud where the bird performs an ascending flight, when birds climb without flapping their wings. Soaring outside but close to the clouds would not be possible because of the downdrafts occurring in the near vicinity of the cloud-edges.”

Both frigate birds and glider pilots use cumulus clouds as indicators of thermals, say Raymond Huey and Curtis Deutsch, in a separate article in Ştiinţă. But whereas glider pilots typically avoid soaring in clouds (due to Visual Flight Rules), frigate birds “use these clouds to gain altitude and thus to glide extra distance.”

We wonder if this new information might help UAV designers: If a UAV were fitted with sensors that could indicate the presence of a cumulus cloud, perhaps it could use the cloud cover not only to hide, but to gain altitude and coast until finding another thermal.


Priveste filmarea: Frigate bird mating call (Iunie 2022).


Comentarii:

  1. Rosiyn

    Între noi, în opinia mea, acest lucru este evident. Încercați să căutați răspunsul la întrebarea dvs. pe Google.com

  2. Odakota

    O mie de multumiri.

  3. Dujinn

    Este recunoscător pentru ajutorul în această întrebare cum pot să vă mulțumesc?

  4. Ewan

    ennto cu siguranta

  5. Faektilar

    Sunt de acord, gândul tău este pur și simplu excelent

  6. Vudosho

    I noticed that some bloggers like to provoke readers, some even leave provocative comments themselves on their blog

  7. Amdt

    Quite an interesting and informative topic

  8. Aesctun

    si ai incercat sa faci asta?



Scrie un mesaj